Desteklerle üretime büyük katkı…
Tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere desteğini sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP), mazot, gübre, meyve fidanı, arıcılık ekipmanları, yem bitkisi tohumu, modern sera kurulumu ve sera naylonu başta olmak üzere çok sayıda proje ile üreticilerin yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere desteğini sürdürmeye devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, üretmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mazot, tohum, gübre, sera, meyve fidesi başta olmak üzere çok sayıda desteklerle üreticilerin yüzünü güldürüyor.
Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen proje doğrultusunda, bu yıl yem bitkisi tohumu yetiştiriciliği yapan çiftçilere yüzde 50 hibeli katı organomineral taban gübresi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.
Bu yıl içinde çiftçilere mazot ve yem bitkisi tohumu desteği sunan Büyükşehir üreticilere bu kez katı organomineral taban gübresi desteği veriyor. 2023 Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu desteğinden yararlanan çiftçilere gübreleri bulundukları mahallelerde teslim ediliyor. İl genelinde yürütülen ve Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan proje doğrultusunda özellikle mazot, tohum ve buğday, arpa, mısır, ceviz, fındık yetiştiricilerine yönelik gübre desteği ile il genelinde bu yıl 120 bin dekar tarım arazisi desteklenecek.
Büyükşehir Belediyesi’nin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya, tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa geliştirilmesine yönelik destekleri ile birlikte daha fazla arazide ekim yapılabilecek ve buna bağlı olarak üretim de artacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin, ilimiz genelinde ekilmemiş bir karış toprak kalmaması için teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal kalkınmaya yönelik verdiği destekler, çiftçinin yüzünü güldürüyor.
Sanat eserlerine sahip çıkmak…
Gölcük’te dönemler içerisinde sosyal etkinlikler düzenleniyor. Düzenlenen etkinliklere de vatandaşların katılımı yoğun oluyor. Geçtiğimiz yıllarda sempozyum, festivaller ve sportif alanda düzenlenen etkinlikler, sosyal hayatın canlanmasına da katkıda bulundu. 1993 yılından bu yana yapılan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 28.si geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilmiş ve sanatçıların ortaya çıkarmış oldukları ahşap heykeller, Değirmendere Çınarlık Meydanında bulunan parkta sergilenmeye başlamıştı. Sempozyum, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun soluklu tek ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini de taşıyor.
Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından sanatçılar Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu kapsamında ilçemize gelerek, sanata ve ilçemizin tanıtımına katkı sunmak adına çalışmalar yapıyor. Sanatçıların yaptıkları eserlere, bazı duyarsız kimselerin vermiş oldukları zararı da anlamak mümkün olmuyor. İlçemizin tanıtımında rol oynayan ve bulundukları bölgeye ayrı bir güzellik katan ahşap heykellere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Ulaşım çalışmaları ve araç parkları 12 Aralık 2024 Perşembe
- Nurettin Sağsöz’ü rahmetle anıyorum… 12 Aralık 2024 Perşembe
- Sahillerde çevre duyarlılığı… 10 Aralık 2024 Salı
- Davranış biçimleri ve saygı… 09 Aralık 2024 Pazartesi
- Küçük katkılar büyük fayda sağlıyor 08 Aralık 2024 Pazar
- GESOTİM’in başarılı çalışmaları… 05 Aralık 2024 Perşembe
- Çalışmalar ve sorumluluklar… 04 Aralık 2024 Çarşamba
- Geri dönüşümün çok yönlü katkısı… 03 Aralık 2024 Salı
- Duyarlılık ve farkındalık… 02 Aralık 2024 Pazartesi
- Empati yapmak önemli etken… 01 Aralık 2024 Pazar