
Türk Harb-İş, birinci gün bayramlaştı
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde bir araya geldi. Sendika binasında gerçekleşen programa Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak da katılım sağladı
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, geleneksel bayramlaşma programını bu bayram da sendika binasında yönetici ve üyelerin bir araya gelmesiyle kutladı. Gerçekleştirilen bayramlaşma programına; Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak, Şube Başkanı Şakir Akçer, Şube Yönetim Kurulu, temsilciler, kurul üyeleri ve üyeler katılım sağladı.
‘SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR BAYRAM TEMENNİ EDİYORUM’
Programda konuşan Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak, “Ülkemizin geleceğinin, yarınlarının parlak olmasını ve bütün insanlarımızın mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi temenni ediyorum. 7 Nisan’da yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncüsü neticesinde işveren tarafından da talep ve tekliflerin getirilmesini bekliyoruz. 7 Nisan’daki görüşme sonrasında arabulucu talep süreci ve akabinde arabulucu dönemi başlayacak, bu dönemde yoğun bir çalışmayla toplu iş sözleşmesini kazanımlarla bağlamak istiyoruz” dedi.
‘ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİYİZ’
2025 yılında Milli Savunma Bakanlığı iş yerlerine yeni işçi alımlarıyla ilgili bilgi veren Gökbayrak, “Bizler yetkililere işyerlerinde işçiye ihtiyaç olduğunu ilettik. Çalışmalar yapılıyor, bizler de takipçisiyiz. Bununla birlikte Türk-İş ve Hak-İş birlikte hazırladıkları taslak üzerinden hükümet tarafından talep edilenlerin değerlendirilip konfederasyonlara görüş bildirilmesini bekliyoruz” dedi. n Meltem ALKAN