‘Gölcük’ümüzün kalıcı  projelere ihtiyacı var’   
15 Eylül 2024 15:48

‘Gölcük’ümüzün kalıcı projelere ihtiyacı var’  

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, il ve ilçe gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Uzuner, “Nüfusu 200 bine yaklaşan Gölcük’ümüzün sorunlarını çözüme kavuşturacak kalıcı projelere ihtiyacı var” dedi 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, ilimiz ve ilçemiz gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Uzuner, açıklamasında “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel beyefendi, İzmit Belediyesi tarafından rahmetli Milletvekili Hasan Bitmez adına yapılan parkın açılışını yapmak üzere ilimize geldi. Bizler de açılış törenine katılarak Genel Başkanımızın yanında yer aldık. Ayrıca İzmit Belediye’miz 2. Kent Lokantası’nın da açılışını, Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla yaptı. Büyükşehir Belediyesi 1 saatlik yol üstü otoparkı yüzde 300 zamla 39 TL’ye çıkartırken, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde ise 4 çeşit yemek 40 liradan satılıyor. Tabi ki aramızda fark var. Biz kuruluşun partisiyiz. Halkımız için varız ve bunu yaptığımız hizmetlerle herkese gösteriyoruz” dedi.

‘HALKIN SESİNE KULAK VERİLMELİ’

Başkan Uzuner, açıklamalarının devamında, “Kandıra’da vatandaşlar protesto yapıyor. Neden yapıyor? Tarım arazileri yok olmasın diye. İlimizi yönetenler halkın sesine kulak vermek zorundalar. Temiz su kaynaklarının dibine tarım alanlarının ortasına çöp tesisi yapılmamalı. Sayın Genel Başkanımız da bu konuya değinerek, Kandıralı vatandaşlarımızın sesine ses olmuştur. Kandıralı vatandaşlarımızın istek ve talepleri dinlenmeli, bu tesis başka bir alana kurulmalı” ifadelerine yer verdi.

‘HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI YORUYOR’

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “Ekonomik koşullar hepimizi derinden etkiliyor. Enflasyonun, hayat pahalılığının yorduğu vatandaşlarımız en temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorluk çekmektedir. Aldığımız bir ürünü bir sonraki hafta aynı fiyatla bulamazken, maaşlar aynı kalmaktadır. Fiyatlar bu denli artarken emeklimiz, işçimiz, asgari ücretlimiz, memurumuz ve vatandaşlarımız nasıl geçinecek? Ekonominin adil olmadığı toplumlarda mutluluk kavramı anlamını yitirir. Halkın alım gücü düştüğünde ekonomi canlılığını kaybeder, esnaf işini yapamaz, dolayısıyla güçlü ekonomi yerini zayıf ekonomiye bırakır. İşte bugün geldiğimiz nokta ne yazık ki burasıdır” diye konuştu.

‘HASTANENİN EKSİKLİKLERİ TAMAMLANMALI’

Başkan Uzuner, ilçemiz gündemi hakkında ise şunları söyledi: “Gölcük özeline baktığımız zaman geçtiğimiz hafta yeni devlet hastanesinin açılış töreni yapıldı. Yeni hastanenin ilçemize bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Fakat hastanenin söz konusu eksiklikleri bir an önce tamamlanmalı ve vatandaşlarımıza eksiksiz hizmet verilmeli. Ayrıca Gölcük’ün trafik sorununun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafikte oluşan yoğunluk yüzünden vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşamaktadır. Gölcük’ün ve bu bölgenin trafik sorunu 2030’a ertelenmemelidir. Ayrıca ilçemize acilen yeni sosyal alanlar kazandırılmalı, sinema salonları açılmalıdır. Donanma Kenti Gölcük hak ettiği şekilde yönetilmeli” dedi.

‘HALKIMIZDAN YETKİ İSTİYORUZ’

Başkan Uzuner, “Nüfusu 200 bine yaklaşan Gölcük’ümüzün sorunlarını çözüme kavuşturacak kalıcı projelere ihtiyacı var. Yani ilçe genelinde yaptığınız asfalt yama çalışmaları ile vatandaşları mutlu edemezsiniz. Akşam saatlerinde Gölcük’e indiğinizde sokakların boş olduğunu görmekteyiz. Bugün vatandaşlarımız en küçük alışverişlerini bile İzmit’ten yapmayı tercih ediyorsa bizi yönetenler bunu iyi düşünmeli. Gölcük depremden önce böyle değildi. İşte bu yüzden ilçemizin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var. Bizler Gölcük’ün sorunlarını biliyor, bu yüzden halkımızdan ilk seçimlerde yetki istiyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X